Halloween - Fladdermuslortar!

Goda är de i alla fall - jättefladdermusen Brynolfs lortar. Smaken påminner om mammas köttbullar...

  

Drygt ett halvt kilo blandfärs
0,5 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 liten gul lök
1 ägg
salt peppar
Margarin att steka i

Om du vill kan du byta ut ströbröd och mjölk mot riven kokt potatis och lite mindre mjölk.

 

Hacka och stek löken mjuk. Låt den svalna. Blanda ströbröd & mjölk, ägg, kryddor och den avsvalnade löken. Blanda i köttfärsen. Rör inte för mycket - då blir den trådig!

Forma avlånga köttbullar, gärna lite ojämna. Om du sköljer händerna i kallt vatten går det lättare. Lägg dem på en skärbräda sköljd med kallt vatten.

Stek dem tills de får färg. Om du gör stor sats lönar det sig att lägga över dem i en långpanna. Stek dem färdiga i ugnen på 200°C. Gör du en mindre sats kan du låta dem steka färdigt på stekpannan.

www.commersen.se